+385 91 530 96 13 info@fancy-im.com

Aparativni tretmani lica

Dijamantna mikrodermoabrazija

 

Dijamantna mikrodermoabrazija omogućava nekiruršku proceduru osvježenja kože, otklanja zadebljani i stari sloj kože (stratum corneum). Ovo je nova metoda gdje se koriste pravi dijamantni nastavci u kojima su postavljene dijamantne čestice pod različitim kutovima. Tijekom tretmana stari sloj kože se usisava i uklanja, dok vakum, istovremeno, stimulira fibroplaste pojačava mikrocirkulaciju, ubrzano je obnavljanje stanica, pojačava se obnova kolagena i elastina. Tekstura kože je punija, izglađena i svježa.

Dijamantna mikrodermoabrazija može se koristiti za različita stanja lica, ali i nekih djelova tijela. Ovisno o stanju kože upotrebljavamo nastavke različite debljine, što znači da se mikrodermoabrazija koristi kod samog osvježenja lica (blic efekt) do jake mikrodermoabrazije dubokih slojeva kože (bore, hiperpigmentacija, zadebljani slojevi na laktovima). Nakon mikrodermoabrazije upotrebljavaju se proizvodi koji penetriraju kroz gornji slojkože koji seže u dermis pomaže u obnovi hranjivih nutrijenata, obnavlja aktivnosti stanica i potiče zdravlje kože. U ovom slučaju u našem salonu upotrebljavamo Dermalogica proizvode koji sadrže različite aktivne sastojke koji pomažu koži da se sama obnavlja.

Vakum masaža lica

 

Vakum masaža lica može se upotrebljavati kod raznih stanja kože:

  • beživotan i neujednačen ten – poboljšava se mikrocirkulacija, opskrbljuje stanice kože kisikom, pojačava tonus kože
  • atrofirana i borama prisutna koža – djelije na mišićni tonus, jer utječe na kolagenske i elastinske strukture
  • masna koža – izvodi se vakum drenaža, gdje utjecajem na limfu vraća balans između postotka masnoće i vlage u koži 

Preporuča se kod brzih tretmana osvježenja lica.

Ultrazvuk lica

 

Upotrebljava se u gotovo svakoj vrsti tretmana. Ovom metodom unose se aktivne tvari u kožu. Ultrazvuk pomaže u obnovi hranjivih nutrijenata, obnavlja aktivnost stanica i potiče zdravlje kože. Rezultat je zdrava, sjajna i odmorna koža. Ostale aparativne tehnike upotrebljavamo prema “face mapping” analizi lica (visoka frekfencija, galvanizacija, dezinkonstrukcija, toplo-hladna terapija, frimator…).

IPL-fotopomlađivanje

 

Starenje kože je prirodan fenomen, ali ne više i neizbježna fatalnost. EFB Beaute i njegova IPL tehnologija Vam mogu pomoći ukloniti znakove starenja u nekoliko minuta.

Starenje kože

Poput bilo kojeg drugog organa, koža isto stari. Proces ovisi o mnogim intrinzičnim čimbenicima (dob, genetika, hormoni), ali utječu i vanjski čimbenici kao sunce, duhan ili zagađenje zraka. Starenje kože predstavlja stanjivanje slojeva kože, dehidracija, smanjenje elastičnosti i pojava linija i bora. Do promjena dolazi uslijed smanjnja broja elastičnog i kolagenskog tkiva sintetiziranog u ćelijama dermisa. Osim toga površina kože mjenja boju, pojavljuju se staračke pjege, vidljive su kapilare, itd..

Kako radi

Zraka svjetlosti ulazi u površinske slojeve kože, i ovisno o zadanim parametrima djeluje na melanin ili hemoglobin. Melanin koji se nalazi u pjegama je uništen i onda se prirodnim putem obnavljanja ćelija izbacuje. Na kraju, u koži se počinje stvarati nova vlakna. Obnavljanjem kože se zatvaraju bore i koža poprima svježi i zdravi izgled.

Mezoterapija bez igle

 

RELAKSIRAJUĆI I NEINVAZIVAN TRETMAN SA DUGOTRAJNIM EFEKTOM

– lifting – pomlađivanje – hidratacija – toniranje – revitalizacija – učvršćivanje kože – limfokinetika – redukcija celulita – uklanjanje strija – smanjenje masnih naslaga

Današnji stil života postavlja nove i sve zahtjevnije standarde u životima suvremenih poslovnih ljudi, kako žena tako i muškaraca. Tome se prilagođavaju i usluge kozmetičkih salona i welness centara, jer se danas uz trenutnu, visoku učinkovitost tretmana i prihvatljivost cijena nameće posebno kratkotrajnost tretmana (ne dulje od 20-tak min) kao nužnost. Svim tim zahtjevima udovoljila je metoda mezoeletroporacije španjolskog laboratorija Simildiet koja se uvelike primjenjuje u najmodernijim beauty centrima u cijelom svijetu, a posebno u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Italiji, SAD-u, Latinsko- američkim zemljama, te Japanu. Metoda Simildiet uvelike koristi otkrića za koja je 2003. godine američki znanstvenik Roderick MacKinnon dobio Nobelovu nagradu za kemiju i to za svoja otkrića vezana ” za strukturne i mehanističke studije ION kanala (“for structural and mechanistic studies of ion channels)“.

Simildiet metoda je integralna terapija koja koristi jednostavan i malen uređaj za transdermalnu elektroporaciju kako bi omogućila apsorpciju učinkovitih ionseruma u obliku tekućine u najdublje slojeve kože odnosno do mezoderma. Prednosti ove metode su višestruke.

Tretman je vrlo UGODAN jer se odgovarajuća kombinacija preparata iz ampula nježno umasiravaju pomoću sonde u kožu zahvaljujući pulsirajućim valovima koji ne generiraju toplinu i omogućavaju apsorbciju preparata na vodenoj i lipidnoj bazi. BRZINA apsorpcije je otprilike 1g za 2 minute što znači da tretman traje od 10 do maksimalnih 20 minuta ovisno o kombinaciji preparata.

Efekat je ODMAH vidljiv u zdravom tonu kože, smanjenoj dubini bora na licu, zategnutijoj koži vrata, nestajanju podočnjaka ili duple brade, osvježenom i odmorenom licu, što posebno dobro dođe nakon dugih i neprospavanih noći, pred posebno važnom prezentacijom ili javnim nastupom. U anti-aging tretmanima se koriste učinkoviti kokteli koji sadrže prirodne preparate dobivene iz algi te sofisticiranih preparata poput silikon, hiauluronsku kiselinu, argiline, Q10 koenzim, vitamine, ribonukleinsku kiselinu. Tretiranje jednom mjesečno dovoljno je u najvećem broj slučajeva, što je za cijenu od 250-450 kuna po tretmanu jedna od najbržih, najefikasnijih i najpovoljnijih tretmana koji su u ponudi.