+385 91 530 96 13 info@fancy-im.com

Tretmani lica sa IPL-om

Antiageing tretman

Novije vrijeme donosi sve veću potrebu za antiageing tretmanima. Cilj im je da ne traju dugo i da su rezultati vidljivi. Antiageing tretman sa IPL-om djeluje na kožu:
Intezivno filtrirano svijetlo djeluje na aktivaciju trombocita, koji stimuliraju fibroblaste što rezultira proizvodnjom kolagena. Rezultat je poboljšanje i tonus, stabilnost dermisa, skupljanje para zbog reformacije kolagena. Homogenizacija tena sa progresivnim nestajanjem pigmentacijskog poremećaja rezultira sjajnom i blistavom kožom.
Intervali između 2 tretmana: 2-3 tjedna.
Učestalost tretmana: kura od 5-6 tretmana.

 

 

Rozacea, angiomi, kapilari.

Intezivnom filtriranom svjetlosti djeluje na hemoglobin što rezultira stanjivanje krvnih žila. Rezultat je povlačenje kapilara i angioma. Kod rozacee rezultat je smirena koža, stabilan dermis.

 

REDUKCIJA PJEGA I FLEKICA OD SUNCA

  • Lentigo solaris i pjegice su lezije melanina bez melanocitičnih proliferacija sa abnormalnom proizvodnjom i depozitima melanina
  • Intezivnom filtiranom svjetlošću postižemo koagulativna nekroza. Rezultat je brisanje sunčanih i staračkih pjega

Tijek rezultira na koži- neposredno nakon tretmana pjege ili mrlje potamne intezivnije formiraju se krastice koje mogu trajati do 2 tjedna.
Broj tretmana: 1-3 tretmana.
Intervali između tretmana: 8-12 tjedana ovisno o stanju kože.

 

IPL-tretmani- Akne

Intezivno filtrirano svijetlo djeluje na aktivaciju anaerobnih bakterija zagrijavanjem uništava PROPIONBACTERIUM ACNES uništavanjem dlačica iz kojih nastaju akne (miteseri, komedoni, acne vulgaris, pustule, noduli) na taj način sprječava razmnožavanje bakterije. Filtirano svjetlo djeluje i na fibroblaste tako dolazi do stabilnog dermisa.